15. März 2006

knoblauchcremesuppe (garlic soup)


i read a delicious entry over at tea and cookies about austrian garlic soup which inspired me a lot to make this delicious treat. so here we go. although there are probably a thousand different recipes for garlic soup i suppose my version is not that different from hers:

recipe # 10: knoblauchcremesuppe (garlic soup)

1 small onion
1 tablespoon flour
1/4 l milk
1/4 l vegetables stock
butter
3 cloves of garlic
parsley
white bread

01 chop onion and garlic and saute on low heat in butter
02 sprinkle with flour and add milk and vegetable stock
03 keep stiring and bring to a boil
04 add chopped parsley
05 make croutons of white bread and garnish soup
tagged with: + + + +


Kommentare:

Bettina hat gesagt…

Hallo Tschoerda, habe Deinen Blog via "The flying apple" entdeckt - finde Deinen Blog mit Abstand then coolsten und sehr schön geschrieben. Werde Deine Rezepte noch studieren und sicher was nachkochen.

Mach wiiter eso!
Schöne Grüsse aus Luzern, Nachbar Schweiz

Claudia hat gesagt…

Knoblauchsuppe habe ich noch nie gemacht. Sieht mit den Croutons sehr verführerisch aus!

Tea hat gesagt…

What a gorgeous photo!

Thanks for the mention, Tschoerda. How funny that a girl in California inspired you to make an Austrian soup--got to love the internet. I can't wait to try your recipe. The croutons are lovely that way. Your photography and food styling inspire me!

KJJ hat gesagt…

all of these soups look amazing! we are going to try them too...

Anonym hat gesagt…

I ate Garlic Soup in a restaurant in Austria. It was amazing!!!! Thanks for the recipe. Now I'm going to try it at home!

Andrea Mayer-Edoloeyi hat gesagt…

Mmmmm, das schaut gut aus. Muss ich auch mal selbst machen, esse die sonst nur im Restaurant. Danke fürs Rezept.